Streekkracht psygoloogpraktijk

Screening & Diagnose

Het eerste gesprek is meestal een * screeningsgesprek. Na dit gesprek is de problematiek globaal duidelijk, evenals de reden waarom u (je) bij Streekkracht bent gekomen. Als er sprake is van een diagnose kan de therapie starten, waarbij we werken vanuit een behandelplan.

* Als na het eerste gesprek blijkt, dat er onvoldoende basis is om samen verder te gaan, wordt het gesprek niet in rekening gebracht.

Het is ook mogelijk dat u (je) niet weet of uw klachten passen bij een “naamkaartje” (diagnose). In dat geval kan onderzoek plaats vinden, in samenspraak met uw huisarts. Vanuit de screening kan ook coaching ingezet worden.

Bijvoorbeeld; iemand met tomeloze energie, altijd bezig, geen rust om op de bank te zitten, zou ADHD kunnen hebben. Geen enkel probleem als deze energie gericht kan worden op werk of allerlei klussen thuis. Het wordt een ander verhaal als de focus ontbreekt.

Dan lukt het onvoldoende om de energie te richten en krijgt iemand de dingen die hij/zij in het hoofd heeft, niet voor elkaar.

Dan kan een diagnose, bijvoorbeeld ADHD, handig zijn om te snappen hoe je in elkaar zit;

  • Wat maakt dat de dingen niet uit je handen komen?
  • Wat kan je doen om daar anders mee om te gaan?